//
anjeun keur maca...
Dongeng, Sunda

Sakadang Peucang jeung Anak Maung


Dina hiji poé aya sakadang peucang ngaliwat hareupeun maung nu keur ulin jeung anakna.

Ceuk anak maung, “Ma, itu, hayang peucang, Ma. Téwak si Peucang!”

“Haroréam cararapé!”, ceuk indung maung.

“Atuh Ma, hayang peucang!”

“Hah.. budak teh! Heueuh, cicing!”

Diudag-udag tah éta peucang tapi teu kaudag waé da tarik lumpatna. Pas manggih pager hareupeun, ku sabab peucang mah leutik, langsung wé bulubus bisa asup ngaliwatan éta pager. Ari maung, ku sabab gedé, ngan ukur asup sirahna hungkul. Nya atuh éta maung téh uyek-uyekan na pager.
Kabeneran éta peucang téh jalu, atuh éta peucang téh muteran pager ka tukangeun maung. Tuluy wéh éta maung téh “diopi” ku peucang.

Bari jeung wirang kusabab geus digadabah ku peucang, éta maung balik.

“Ma, mana si peucang téh?”, ceuk anak maung.

“Hush! Montong susa-sisi! Papih!”

 

Sumber: (Alm.) Kang Ibing

About these ads

About Asep Saripudin

Hello, world! I'm Asep Saripudin.

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Chat with Me

Author’s Profile

Writing Days

April 2012
M T W T F S S
« Mar   Jul »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Shouting on Twitter

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,118 other followers

%d bloggers like this: