AF Ghazali – Kufur Nikmat


‘Teu saeutik jelema téh, ari ku kufur téh sieun kabina-bina, tapi hirupna pinuh ku kakufuran da teu apal tea pan!? Rata-rata ka kufur téh nyaho ngaran teu wawuh rupa. Éta nu jadi sabab pokona sim kuring ngabahas masalah kufur. Bakating ku salah pangartianana dina masalah kufur, sim kuring gaduh santri –ayeuna mah geus mukim– telat teu nganjang ka simkuring.

‘Cek sim kuring téh, “Naha silaing téh meni telat-telat teuing euy teu datang ka dieu? Kufur nikmat manéh mah.”

“Sumuhun.”

‘Ngeunah we disebut kufur téh. Atuh ku sim kuring dibalikeun, “Pantes silaing mah kafir ti baheula.”

“Ih henteu, Pa, abdi mah teu kafir.”

‘Ari disebut kafir mah embungeun, padahal éta téh ciduh jeung reuhak. Ari kufur pagawéanana, ari nu migawéna disebut kafir….’

Lengkepna ieu ceramah tiasa diunduh di dieu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s